lat

Међународни дан детета остаје у сенци трагичног губитка још једног младог живота


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка подсећа колико је важно да се на Међународни дан детета присетимо у каквим околностима одрастају и стасавају деца у Србији под влашћу мафијашког режима Александра Вучића.

Данашњи празник деце у Србији сочекујемо у сенци трагичног догађаја, јер је још један тринаестогодишњак дигао руку на себе. Нажалост и овог дана истиче време за слање СМС порука за лечење барем једног тешко болелог детета. Овај празник је прилика и да се запитамо и колико деце је данас изложено насиљу у ријалити Србији и колико деце је политички злоупотребљено од стране СНС-а у циљу подизања рејтинга Александру Вучићу. Посебно је мучно сећање на то да је једно дете са мајком убијено испред Центра за социјални рад, установе која би требало да буде прва линија одбране све деце. Деца су изневерена јер у овој држави режим чува мурале са ликом осуђених ратних злочинаца уместо да чува децу којој је неопходна заштита.

На Међународни дан детета као друштво имамо обавезу да деци осигурамо срећније одрастање, боље образовање, здравствену заштиту и да не дозволимо режиму да их посматра као бројеве и опадајуће проценте, већ као будуће људе којима ћемо оставити нашу државу.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ