lat

Марија Ђајић победница квалификационог такмичења ''Беседе у Зоранову част" у Кикинди


ПОДЕЛИТЕ:

Квалификациони циклус једанаестог такмичења младих у беседништву у част Зорана Ђинђића завршен је у Кикинди, где је одржано такмичење младих беседница и беседника на тему "Знање је моћ. Ако је незнање моћ, последице су тешке".

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Најбоља беседница у Кикинди била је студенткиња Факултета драмских уметности Марија Ђајић са беседом "НЕ". Друго место освојила је Евелин Бакош, док је треће место заузела Саша Црногорац. Квалитетне беседе и наступе припремили су и остали такмичари: Александар Јанковић, Мирјана Иванковић и Стефан Драгићевић.

Победом на квалификацијама у Кикинди, Марија Ђајић је изборила учешће у финалу "Беседа у Зоранову част" за 2016. годину.

"За беседе сам се пријавила зато што волим беседништво и реторику. Моја порука јесте да апелујем на младе људе да се освесте, да схвате да промене могу да донесу само они само и да свему што им не прија морају да кажу НЕ. Немам очекивања за финале, верујем да ће и тамо да ме чекају занимљиви људи са добрим беседама", изјавила је након проглашења резултата Марија Ђајић.

Квалификационо такмичење младих у беседништву у част Зорана Ђинђића у КикиндиКвалитет беседе, оригиналност извођења, јасноћу поруке и реакцију публике оцењивао је петочлани жири у саставу: новинарка Тања Њежић, помоћница главног уредника НИН-а Весна Малишић, помоћница покрајинског секретара задужена за родну равноправност Анита Беретић, просветна радница Ержебет Савановић и један од првих организатора Беседа у Зоранову част, управо у Кикинди, Милан Новаковић.

"Данашње беседе су показале да млади људи разумеју државу у којој живе, да тачно дијагностификују проблеме ове државе и да знају како би могло бити боље, ако их икада ико буде питао", рекла је председница жирија Весна Малишић.

"Ако би требало извући заједнички именитељ свих беседа које смо чули то су: купљене дипломе, проблем медијских садржаја и безизлазност. То су проблеми којима су се сви бавили и то су питања која тиште младу генерацију. Беседе у Зоранову част показују, из године у годину, кључна питања младих и њихову жељу да се нешто уради", речи су Тање Њежић.

Квалификационо такмичење младих у беседништву у част Зорана Ђинђића у КикиндиЕржебет Савановић каже да су беседе биле сјајне и да су се млади такмичари одлично спремили, и додаје да је порука беседника да су млади спремни за промене.

Анита Беретић истиче да јој је велика част што је била чланица жирија у овој дирљивој, лепој и важној манифестацији и додаје да је и сама имала част да учи од покојног премијера Зорана Ђинђића: "Зоранова величина је била у томе што је он волео младост, знање, веровао је у њих као енергију која ће Србију довести на прави пут".

"Част ми је и задовољство што сам у прилици да после десет година, додуше у другачијој улози, присуствујем беседама у Кикинди. Највећи квалитет који смо видели вечерас је што су млади показали да је то што ће изаћи на бину и показати свој став највећа победа", рекао је Милан Новаковић.

Квалификационо такмичење младих у беседништву у част Зорана Ђинђића у КикиндиЈеданаесто такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част", у знак сећања на првог демократског премијера Србије и председника Демократске странке др Зорана Ђинђића организују Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић.

Промовишући вредности модерне и европске Србије које је дефинисао управо др Зоран Ђинђић, желимо да омогућимо младим људима, без обзира на њихову страначку, националну, верску или полну припадност, да искажу своје лидерске потенцијале и унапреде вештине беседништва.

Квалификациона такмичења одржана су у Сремској Митровици, Нишу, Београду, Новом Саду, Врању, Крагујевцу и Кикинди. Победници квалификација бориће се својим беседничким вештинама на финалном такмичењу 12. марта 2016. године у Београду.

Организациони одбор "Беседа у Зоранову част"

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ