lat

Манојловић у емисији Политбиро: Не желимо да дајемо легитимитет фарси одласком на консултације


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке и будућа народна посланица Татјана Манојловић изјавила је гостујући у емисији Политбиро да ћемо видети у ком ће смеру одвести консултације код председника Вучића и да се демократе не баве претпоставкама. 

"Једино што знамо поуздано јесте да Демократска странка није заинтересована за улазак у владу Српске напредне странке и Александра Вучића. Ми знамо да је за наше грађане и државу Србију најбоље и једино корисно да ова гарнитура на власти што пре оде у политичку пензију, да оде са политичке сцене и да друштво крене са коренитим променама и коренитим реформама," изјавила је Манојловић.

Потпредседница Демократске странке нагласила је да су консултације почеле пре него што је конституисан нови скупштински сазив, што је противно устаљеној пракси.

"Знате каква је устаљена пракса да се у процес консултација око формирања Владе улази када се и формално озакони Парламент, када посланици положе заклетву пред Парламентом, тог момента се улази у консултације са посланичким групама. Овог пута није било тако и то је још један од доказа да је све ово игроказ, и да је све ово једна фарса. Сигурни смо да је наша одлука исправна и да неодласком на консултације не желимо да дајемо легитимитет нечему што јесте фарса," поручила је Татјана Манојловић.

Инфформативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ