lat

Манојловић: Режим у Београду је одговоран за хаос на административним прелазима и погоршање безбедносне ситуације


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић изјавила је данас да власти у Србији намерно нису урадиле ништа у вези са решавањем проблема регистарских ознака за аутомобиле и друга возила на Kосову и Метохији и да су свесно пустиле да без новог договора и решења истекне рок важења споразума о таблицама, који је пре пет година потписан у Бриселу.

Реч је очигледно о политичкој игри у којој вођа режима у Београду, Александар Вучић, испуњава обавезе које је преузео у преговорима са Приштином и истовремено покушава да сачува рејтинг међу бирачима, пред којима се представља као националиста и непобедив борац за државне и националне интересе. У тој игри профитирају влада у Приштини и њен председник Аљбин Kурти, који води своју предизборну кампању и промовише тзв. политику реципроцитета, док губе грађани и привреда Србије, а посебно преостали Срби на Kосову и Метохији.

„Садашња власт у Србији на челу са Александром Вучићем је 2016. године склопила споразум о таблицама, који се заснива на принципу реципроцитета и тиме створила претпоставке за то да данас на административним прелазима, свим грађанима Србије са кола скидају регуларне таблице и стављају привремене. Режим у Београду је одговаран за сав онај хаос на административним прелазима, штету коју трпе грађани и привреда и ново погоршање безбедносне ситуације. За званични Београд ово сигурно није изненађење, а галама коју сада подижу служи само за то да сакрије истину. Наравно да су и Вучић и његови послушници из Српске листе знали да ће Kурти довести јединице специјалне полиције на Јариње и да ће искористити „поклон“ из Београда за своју предизборну кампању, али су о томе ћутали. То схвата већина људи са Kосова и Метохије и већина оних са којима сам разговарала јуче и данас, углавном исто говоре: ако Kурти све ово ради на своју руку, без знања српске стране и противно постојећим споразумима, шта онда у његовој влади и даље раде представници Српске листе,“ додала је потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ