lat

Манојловић: Пуна подршка храброј Жаклини Таталовић


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка оштро осуђује сексистички говор који се током протекле вечери чуо са телевизије која има националну фреквенцију. Такво понашање није неочекивано када се узме у обзир ко је главни актер, као и што то допире са телевизије која је осведочени канал ширења мржње у различитим правцима.

„Очигледно је и да је гост у емисију позван да би баш такве ужасне поруке пренео, а видело се и да му је неко други написао шта му је домаћи задатак. Све ово је још једна потврда да се напредњачко залагање за родну равноправност и веће присуство жена своди на флоскуле, без суштинског разумевања како би друштво једнаких шанси за жене и мушкарце требало да изгледа,“ поручила је потпредседница Форума жена Демократске странке Татјана Манојловић.

Овај догађај само је још један у низу напада на новинаре у Србији и покушаја да се малобројни новинари који су довољно храбри да раде свој посао професионално застраше и обесхрабре. Ово није изоловани инцидент и посебно је забрињавајуће што се од изјава Аце Лукаса нису оградили ни Верица Брадић, уредница и водитељка емисије, а ни остали гости – Александар Шапић и Зоран Ћирјаковић, што је била њихова и морална и професонална дужност.

„Пуна подршка принципијелној и храброј новинарки, против које су усмерене гнусне речи естрадног кловна, који је послужио као мегафон увређенима са највиших државних функција,“ поручила је Татјана Манојловић новинарки Н1.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ