lat

Манојловић: Београду треба метро за грађане, а не најскупљи метро на свету


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић изјавила је данас испред Скупштине града Београда да се у Скупштини данас представља пројекат метроа Српске напредне странке, а не пројекат метроа који је у интересу грађана, и да зато очигледно није пожељно, нити дозвољено да се у Скупштини чује глас грађана.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Потврду да је ситуација таква, сматра потпредседница демократа, дало је и обезбеђење које је спречило и стручну јавност, и одборнике, и грађане који су дошли на јавну расправу, да уђу у Скупштину града и да поставе питање зашто се гради најскупљи метро на свету.

„Метро је чак три пута скупљи од оног који је пројектован 2011. године. Зашто? Зашто се гради метро поред реке, ако нико у свету то не ради? Зашто је важно да метро прође поред тржног центра Галерија или Београда на води и да се гради  у оном делу града где је градња забрањена?“ упитала је потпредседница Демократске странке.

Представници Демократске странке дошли су испред Скупштине града Београда са планом и програмом како да се одлучивање врати тамо где је му је и место, и како да се саобраћај регулише у најбољем интересу људи који живе и раде у Београду. Заједно са стручњацима, активистима и грађанима послали су јасну поруку да неће одустати све док метро не буде направљен по мери грађана и од стране стручњака, а не бахатих и корумпираних политичара који су тренутно на власти.

„Kада коначно сменимо ову мафијашку и корумпирану власт, а од нас зависи колико брзо ће се то десити, заједничким снагама са грађанима и струком ћемо зауставити ову бесмислицу и вратити у законске оквире и расписати тендере,“ поручила је Татјана Манојловић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ