ћир

Malinović: Otkazane su planirane vežbe sa Rusijom, ne sa NATO zemljama


PODELITE:

Posle sastanka sa ministrom odbrane Rusije Šojguom i izjave ministra Vulina o nikada boljoj i uspešnijoj saradnji dve zemlje, odluka Vlade o otkazivanju svih vežbi Vojske Srbije sa stranim oružanim snagama zbog pritiska Evropske unije više je nego licemerna zamena teza i pokušaj obmane javnosti o stvarnim razlozima, posebno imajući u vidu da su sve planirane vežbe bile sa Rusijom i da nije bilo dogovorenih vežbi sa NATO zemljama.

Očigledno je da u poslednje vreme odnosi Rusije i Srbije nisu u skladu sa javnim istupima i retorikom naših zvaničnika i da je situacija kulminirala nakon sporazuma u Vašingtonu čiji su delovi dodatno narušili već uzdramane odnose dveju zemalja i da je tako iznuđena i ova odluka Vlade.

„Ono što treba da nas ozbiljno zabrine nije otkazivanje vežbi, bez obzira na izgovor i spinove vlasti, već deo sporazuma koji nam de facto stvara neprijatelje u arapskom svetu i potencijalno ugrožava ljudstvo naših jedinica koje se nalaze u mirovnoj misiji u Libanu i koje su uglavnom raspoređene uz granicu sa Izraelom po mestima pod kontrolom Hezbolaha kome smo gurnuli prst u oko,“ zaključio je general u penziji i predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Sreto Malinović.

Svesna težine i mogućih posledica, Demokratska stranka zahteva od državnog rukovodstva da preduzme sve mere da zaštiti naše vojnike, uključujući i njihovo izvlačenje iz mirovne misije. Oni ne smeju biti žrtve neočekivanih i nesmotrenih političkih odluka i zato briga o njima sada treba da bude prioritet delovanja države. Odgovornost je isključivo na državnom vrhu.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE