lat

Малиновић: Отказане су планиране вежбе са Русијом, не са НАТО земљама


ПОДЕЛИТЕ:

После састанка са министром одбране Русије Шојгуом и изјаве министра Вулина о никада бољој и успешнијој сарадњи две земље, одлука Владе о отказивању свих вежби Војске Србије са страним оружаним снагама због притиска Европске уније више је него лицемерна замена теза и покушај обмане јавности о стварним разлозима, посебно имајући у виду да су све планиране вежбе биле са Русијом и да није било договорених вежби са НАТО земљама.

Очигледно је да у последње време односи Русије и Србије нису у складу са јавним иступима и реториком наших званичника и да је ситуација кулминирала након споразума у Вашингтону чији су делови додатно нарушили већ уздрамане односе двеју земаља и да је тако изнуђена и ова одлука Владе.

„Оно што треба да нас озбиљно забрине није отказивање вежби, без обзира на изговор и спинове власти, већ део споразума који нам де фацто ствара непријатеље у арапском свету и потенцијално угрожава људство наших јединица које се налазе у мировној мисији у Либану и које су углавном распоређене уз границу са Израелом по местима под контролом Хезболаха коме смо гурнули прст у око,“ закључио је генерал у пензији и председник Ресорног одбора Демократске странке за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Срето Малиновић.

Свесна тежине и могућих последица, Демократска странка захтева од државног руководства да предузме све мере да заштити наше војнике, укључујући и њихово извлачење из мировне мисије. Они не смеју бити жртве неочекиваних и несмотрених политичких одлука и зато брига о њима сада треба да буде приоритет деловања државе. Одговорност је искључиво на државном врху.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ