ћир

Mali Mokri Lug paradigma evropskog zapećka u koji nas gura SNS


PODELITE:

Mali Mokri Lug, iako nadomak centra prestonice i frekventnih saobraćajnica, nalazi se u zapećku gradskih planera, okovan šutom, preplavljen otpadnim vodama, sa neuređenim javnim površinama i nesređenim infrastrukturnim problemima. Danas o uzrocima i posledicama ekološkog zagađenja, devastiranosti i potpunog odsustva spremnosti da se vitalni problemi reše trajno, govorili su čelni ljudi SzS za Beograd.

Broj slika: 6

GALERIJA SLIKA

- Mali Mokri Lug je paradigma kako SNS vodi evropsku politiku, fekalne, otpadne vode prelivaju Koridor 10. Za vreme svoje vladavine nisu regulisali problem lokalne kanalizacije. Često ponovljeno isprazno opravdanje da je ovo sve posledica nerada "onih bivših" je neopravdano i neistinito. Mi smo izgradili mokroluški kolektor i sistemski rešavali probleme, rekao je prof. dr Dragoslav Šumarac, potpredsednik DS.

Da li je za Vesića Beograd samo Beograd na vodi ili svi građani koji u njemu žive?, zapitao se Nikola Jovanović, šef odborničke grupe u Skupštini grada i dodao: Ukupan broj građana koji žive u neuslovima, bez elementarnih uslova u Beogradu veći je od broja žitelja Novog Sada. Umesto Vesić da nam podnosi izveštaj zašto nije 200 000 domaćinstava dobilo priključke na vodovod i kanalizaciju, oni prolongiraju rokove i novim lažnim obećanjima prekrivaju nebrigu, nestručnost i nesposobnost.

Danilo Bašić, predsednik Gradskog odbora pozvao je gradsku vlast da objasni zašto u nedostatku razvojnih planova i konkretnih akcija samo demagogijom brane pogrešne poteze i inerciju.

DS dok je odgovorno vršila vlast izgrađen je Mokroluški kolektor. U periodu od 2008-2013. godine tadašnja gradska vlast koju smo mi činili postavila je 100km nove vodovodne mreže, 100km je rekonstruisano vodovodne mreže i izgrađeno 68km nove kanalizacione, podsetio je i naglasio da nas zamajavaju i zavaravaju novim kreditima i zaduživanjima. Pozivamo ih na tv duel, spremni smo da dokažemo da smo u svemu različiti, od pristupa, preko istinske brige za ljude, do učinka, konkretnog i vidljivog za dobrobit građana.

- Imamo ovde novi ekocid. I sasečena stabla i devastiranu prirodu. Pozivam građane da se odupremo štetočinskom delovanju Vesića i gradske vlasti i zaštitimo preostalo neuništeno, rekao je Dejan Bulatović, potpredsednik SSP.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE