lat

Лутовац за Н1: Принципиjелност је важна


ПОДЕЛИТЕ:

Гостујући у емисији 360 степени вечерас на телевизији Н1, председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да у Демократској странци нема подела, да је различито мишљење не само дозвољено, него и пожељно, али када се после расправе донесу одлуке, онда би требало сви да их поштују и спроводе.

Ако данас не поштујемо Статут Демократске странке, који је највиши правни акт странке, сутра нећемо поштовати Устав Србије, као највиши акт државе, рекао је Лутовац, и нагласио да дебата унутар странке постоји на свим нивоима, те да она, поред и више него убедљивих гласова у корист одлука, даје легитимитет одлукама странке.

На питање о данашњем учешћу у скупштинском заседању посланице Гордане Чомић и кршењу одлуке о бојкотовању Народне скупштине Србије, Лутовац је рекао да ће се надлежни страначки органи одредити о непоштовању страначких одлука, те да су процедуре изузетно важне за Демократску странку, јер оне представљају основ демократије.

“Kад не поштујете одлуку о бојкоту, значи да не поштујете сваког члана ДС-а који је гласао за бојкот. То је ствар и личне и политичке културе. Важно је бити принципијелан, бити начелан. Оно што важи за било ког члана важи и за функционера. Kако уредимо ДС, тако ћемо да уредимо и државу”, рекао је Лутовац.

Лутовац је негирао да унутар странке постоји подела, јер иступања неколицине чланова странке мимо званичне политике странке не можемо називати поделом.

“Kада говоримо о подели то би значило да резултат гласања о улазаску у Савез за Србију не буде 200 према 9, већ да та разлика буде знатно мања.”

Он је рекао и да та појединачна иступања наносе штету странци, јер се њима маскирају лични интереси, за које не постоји подршка у странци.

Лутовац је подвукао да Демократском странком управљају њени чланови и да су све друге инсинуације спин режима и његових медија.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ