lat

Лутовац: Вучић тражи алиби да не испоштује грађане и ЕУ


ПОДЕЛИТЕ:

После критике из Европске уније и неуспелог покушаја да се у Резолуцији Европског парламента не нађу афере Крушик, Јовањица, Савамала и Телеком, стигла је критика и од нове америчке администрације, пре свега због неоправданих хапшења и гоњења новинара, корупције, насиља и бруталности полиције, али и многих других проблема који муче наше друштво, а чији је генератор управо Српска напредна странка.

Баш као што губи подршку и у Србији, Александар Вучић је свестан да полако губи подршку Запада, а цену тог лутања Србије на међународној позорници ће на крају плаћати само грађани. Зато је од највеће важности да опозиција делује синхронизовано и одбрани интерес грађана Србије,“ закључио је Зоран Лутовац, председник Демократске странке.

Изјаве које председник Вучић даје медијима, а које се тичу међустраначког дијалога, за циљ имају да створе привид нормалности и спремности председника Српске напредне странке да учествује у дијалогу и „стварању добре атмосфере“. Ипак, врло је јасно да је у питању само још један покушај да се пажња јавности скрене на исти начин као и пре две године – уношењем раздора у опозицију и стварањем сопствене опозиције која ће пристати на то да фингира дијалог због ситних личних и партијских интереса – што би Вучићу уједно пружило и алиби да не испоштује ни грађане, ни преговараче опозиционих партија, ни партнере Србије на међународном плану.

"Јединство опозиције и договор макар о синхронизованом наступу, ако не и јединственом, мора бити наш приоритет у овом тренутку јер је заједничко деловање опозиције једини пут ка слободним изборима, смени режима Александра Вучића и нормалном животу грађана Србије у уређеној земљи. Сувише је тога на коцки данас да бисмо се фокусирали на наше различитости, уместо на оно што нас повезује, а то је свест да је режим Александра Вучића потребно под хитно сменити, а чак је и сам Вучић свестан величине проблема у ком ће се наћи уколико не успе да нас спречи да јединствено наступимо,“ изјавио је Зоран Лутовац.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ