lat

Лутовац у Великој Плани: Ревитализација странке, али и поштовање демократске традиције


ПОДЕЛИТЕ:

Данас је у Великој Плани, промоцијом књиге „Још петнаест година борбе за демократију“ Бранислава Љ. Арсића, обележено 30 година од оснивања првог општинског одбора Демократске странке.

Број слика: 5

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Скупу су поред Великоплањана, присуствовали и чланови и чланице из других одбора, некадашњи истакнути функционери Демократске странке, као и пријатељи, симпатизери и новинари. Присутнима се поред аутора књиге и председнице одбора др Снежане Милојевић, обратио и др Зоран Лутовац, председник странке, рекавши да је данас, више него икада важно да стојимо једни уз друге и да су солидарност и међусобна подршка услов без којег нема јаке Демократске странке.

Лутовац је истакао да се странка налази у неколико паралелних процеса ревитализације и опоравка странке, где је свакако најважнији процес уједињења у Демократску странку, којим ДС поново постаје стожер грађанско демократске опозиције. Он је истакао, да је од пресудне важности да разумемо време и околности у којима се као странка налазимо. Обједињевање опозиције, са циљем нормализације Србије, није могло да прође без Демократске странке, па је зато, наглашава Лутовац, оснивање Савезе за Србију био кључни моменат. Ти је повратило значај Демократске странке на опозиционој сцени, након неколико година лоших резутата и губитка поверења грађана. „Демократска странка данас враћа поверење својих гласача и задобија нове.

Велика ми је част била основати Грађански демократски клуб, који тренутно чини 35 независних интелектуалаца, који су прихватили мој позив да помогну у отварању странке ка грађанима и јавном мњењу. То је и позив да у директном дијалогу, конструктивном критиком, Демократску странанку градимо на темељима знања и честитисти. Од тог дијалога користи има цела Србија, а не само ДС“, закључио је Лутовац.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ