lat

Лутовац: Сврха бојкота је да се изборимо за слободне и поштене изборе


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац, председник Демократске странке, рекао је данас гостујућу у емисији Нови дан да у ДС-у нема струја, већ да само постоји "мала група појединаца који имају свој став и своје мишљење". Он је негирао да постоје поделе у овој партији и нагласио да су све важне одлуке на органима странке доношене готово једногласно.

“У Демократској странци нема струја, постоје неки појединци који имају свој став и своје мишљење. И то мала, убедљива мањина. То није супростављање политици, то је нешто друго. Они су скренули пажњу на себе, уместо да причамо о позитивним стварима које су донете на Главном одбору. А донето је много позитивних ствари. Једна се тиче комисије која треба да контролише финансије странке, друга се тиче Грађанског демократског клуба и трећа се тиче уједињења, а то су велике ствари за политичку сцену Србије, не само за Демократску странку. Уместо тога, ми причамо зашто је неко изашао из сале. Права тема су изборни услови, борба за фер и поштене изборе, а уместо тога, ми се бавимо темама које намећу Вучићеви таблоиди", рекао је Лутовац.

Говорећи о уједињењу Демократске странке, Лутовац је рекаао да је важно да се испуне формално-правни услови.

"Није довољна само политичка воља, потребно је да се промени Статут, који ће омогућити да се та странка проширује. То није техничко, то је и политичко питање око којег треба да се договоримо са политичким партнерима. Са њима треба да утаначимо неке ствари, али то није тема за наше бираче. Тема за наше бираче је да ли ми заједно наступамо. Да! Има ли између нас неких разлика? Не! То је суштина. Ово је техничко питање да ли ћемо се ујединити у фебруару или марту", наглашава Лутовац.

Лутовац је рекао да у протеклом периоду Демократска странка није довела у питање свој програм, своју идеологију нити свој начин понашања и најавио излазак на изборе када се буду створили услови за то.

"Ми ћемо изаћи на прве слободне и поштене изборе. Сврха бојкота је управо то, да се изборимо за слободне изборе. А они који су сада са нама биће нам ривали. Ми се на тај начин не одричемо дела својих гласача, ми смо се посветили свим гласачима који треба да добију право да гласају у условима који треба да буду поштени и слободни. Наши гласачи су образовани и информисани, али је потребно да допремо до оних који су повучени у приватну сферу, који се не баве толико политиком, и то је суштина. Ако се окренемо само својим бирачима, ми ћемо имати ситуацију од пре годину и по дана, када смо били разједињени", истиче Лутовац.

Лутовац је поновио да је порука бојкота "недавање легитимитета лажним изборима", као и да се изврши притисак на власт да "обезбеди нормалне услове за изборе".

Извор: Н1

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ