lat

Лутовац: Не треба људима објашњавати колико тешко живе


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Демократске странке, др Зоран Лутовац, у разговору за лист Крагујевачке оценио је резултате досадашњих протестних окупљања, нагласио мотиве за наставак изражавања немирења са актуелном влашћу и нужности да заједнички циљ – промена власти и успостављање демократских институција и слободних медија буде значајнији од спинованих питања и наметнутих дилема.

Нагласио је важност свеобухватности промена у политици за које се залаже опозиција и Демократска странка. Осврнуо се и на регионалну политичку ситуацију и питање децентрализације.

Лутовац сматра да је за реформе о којима се говори децентрализација изузетно важна, па тако види и Крагујевац као један од, административних, политичких и културних центара.
- Морамо да направимо Србију у којој ће сваки регионални центар добити посебну пажњу, једну врсту аутономије, подстрека да се развија као административни, политички и културни центар, развија као регион. То мора да буде наша политика. Не политика где ће један човек или група људи из Београда да одређује свакоме шта ће да ради, па и ко ће бити директор Гимназије у Крагујевцу. То више не сме да се ради, сматра Лутовац.

Председник Демократске странке је као приоритет означио борбу за нормалну Србију и да је залагање за њу идеологија свих добронамерних људи. Лутовац је истакао да у прилог томе говоре скупови који су изнад било којих разлика у политичким програмима и идеологијама, јер постоји јасан циљ. Нагласио је и позитивне аспекте новопробуђеног активизма, но, посебно важним оценио и присуство странака на протестима.
- Људи који су чланови странака, симпатизери, гласачи су све време на овим протестима. Ми смо грађани као и сви други. Ја сам грађанин, али и као лидер странке, не сматрам се ни мање ни више важним да бих тражио своје место на протесту. Није поента да се ми боримо ко ће стати за микрофон. Најмање сто треба људима је да им објашњавамо како је њима. Нама је потребно да дефинишемо шта ћемо да урадимо и ми смо то дефинисали у Споразуму с народом, јасно смо рекли шта желимо, изнели захтеве према власти и ако се то не оствари онда ће много више грађана бити на улици – поручио је Лутовац.

Преиређено на основу текста објављеног у Крагујевачке, четвртак 27.06.2019.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ