ћир

Lutovac: Ne sme više biti građana prvog i drugog reda


PODELITE:

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i član Izvršnog odbora Srđan Milivojević posetili su juče Požegu, Užice, Arilje i Čačak, dok su potpredsednica stranke Dragana Rakić i članica Glavnog odbora Alisa Kockar razgovarale sa građanima Zrenjanina. Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu i pokrajinski poslanik Nebojša Novaković promovisao je bojkot u naselju Vojka i opštini Pećinci, pokrajinski poslanik Miroslav Vasin u Ðurđevu i Bečeju, a član Izvršnog odbora stranke Miloš Stojadinović i članica Glavnog odbora Dragana Rašić u Zaječaru. 

Broj slika: 3

GALERIJA SLIKA

Demokratska stranka je i ove subote nastavila sa aktivnom promocijom bojkota. Jasno je da sadašnja vlast neće omogućiti slobodne izbore sve dok ima onih koji će učestvovati na lažnim – samo svojim otporom i nepristajanjem na lažne izbore možemo se izboriti za prave, a građani će imati priliku da vide 21. juna ko je na njihovoj strani, a kome odgovara postojeće stanje.

"Građani će posle ovih izbora znati ko je spreman da zastupa njihove interese, a ne svoje lične i partijske interese, ko je taj ko je spreman da drži datu reč. Demokratska stranka je alternativa ovom režimu i mi smo spremni da čujemo građane kakvu Srbiju žele. Tako ćemo i urediti državu. Ne sme više biti građana prvog i drugog reda," obećao je Zoran Lutovac.

O budućnosti Srbije razgovaralo se i u Zrenjaninu, a važne teme bile su i bojkot izbora i reforma Demokratske stranke. „Složili smo se da bez jake Demokratske stranke nema promena u Srbiji. Zato je 21. jun novi početak i za Srbiju i za Demokratsku stranku,“ zaključila je Dragana Rakić.

Sadašnja vlast i sistem se ne mogu popravljati, već se moraju skroz promeniti. Demokratska stranka želi da bude opozicija koja menja i ne pristaje na ustupke vlasti zarad sopstvenih interesa.

„Ako rezultate izbora znamo unapred, onda izbori 21. juna nisu izbori za novu legitimnu vlast. Naprotiv. Bojkot ovim izborima daje drugi smisao i ovo postaju izbori za buduću opoziciju,“ pojasnio je Nebojša Novaković.

Da Demokratska stranka jeste opozicija kojoj može se veruje, pokazalo se juče i u Bečeju. „Rekli smo da nećemo učestvovati na lažnim izborima i poštujemo datu reč,“ zaključio je Miroslav Vasin.

Miloš Stojadinović je pozvao sugrađane da razgovaraju sa svojim prijateljima i komšijama jer mi sami treba da odlučimo kakvu Srbiju želimo da stvorimo.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE