lat

Лутовац: Не сме више бити грађана првог и другог реда


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Демократске странке Зоран Лутовац и члан Извршног одбора Срђан Миливојевић посетили су јуче Пожегу, Ужице, Ариље и Чачак, док су потпредседница странке Драгана Ракић и чланица Главног одбора Алиса Коцкар разговарале са грађанима Зрењанина. Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину и покрајински посланик Небојша Новаковић промовисао је бојкот у насељу Војка и општини Пећинци, покрајински посланик Мирослав Васин у Ђурђеву и Бечеју, а члан Извршног одбора странке Милош Стојадиновић и чланица Главног одбора Драгана Рашић у Зајечару. 

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Демократска странка је и ове суботе наставила са активном промоцијом бојкота. Јасно је да садашња власт неће омогућити слободне изборе све док има оних који ће учествовати на лажним – само својим отпором и непристајањем на лажне изборе можемо се изборити за праве, а грађани ће имати прилику да виде 21. јуна ко је на њиховој страни, а коме одговара постојеће стање.

"Грађани ће после ових избора знати ко је спреман да заступа њихове интересе, а не своје личне и партијске интересе, ко је тај ко је спреман да држи дату реч. Демократска странка је алтернатива овом режиму и ми смо спремни да чујемо грађане какву Србију желе. Тако ћемо и уредити државу. Не сме више бити грађана првог и другог реда," обећао је Зоран Лутовац.

О будућности Србије разговарало се и у Зрењанину, а важне теме биле су и бојкот избора и реформа Демократске странке. „Сложили смо се да без јаке Демократске странке нема промена у Србији. Зато је 21. јун нови почетак и за Србију и за Демократску странку,“ закључила је Драгана Ракић.

Садашња власт и систем се не могу поправљати, већ се морају скроз променити. Демократска странка жели да буде опозиција која мења и не пристаје на уступке власти зарад сопствених интереса.

„Ако резултате избора знамо унапред, онда избори 21. јуна нису избори за нову легитимну власт. Напротив. Бојкот овим изборима даје други смисао и ово постају избори за будућу опозицију,“ појаснио је Небојша Новаковић.

Да Демократска странка јесте опозиција којој може се верује, показало се јуче и у Бечеју. „Рекли смо да нећемо учествовати на лажним изборима и поштујемо дату реч,“ закључио је Мирослав Васин.

Милош Стојадиновић је позвао суграђане да разговарају са својим пријатељима и комшијама јер ми сами треба да одлучимо какву Србију желимо да створимо.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ