lat

Лутовац на ТВ Нова С: Ангажман европских парламентараца потврда озбиљне политичке кризе у Србији


ПОДЕЛИТЕ:

"То што европски парламентарци учествују у решавању изборне кризе у Србији, потврда је да имамо озбиљну политичку кризу. Данашње излагање представника Демократске странке, Странке слободе и правде и Заједно за Србију у Бриселу, комплементарно је са разговорима које водимо у Београду са представницима Европског парламента," рекао је Зоран Лутовац, председник Демократске странке, гостујући на телевизији Нова С.

Председник ДС је, одговарајући на новинарско питање о јединству унутар странке о важним питањима, истакао да постоји врло изражена хомогенизација и по питању бојкота, као и о изласку из парламента и уласку у Савез за Србију. Лутовац је нагласио да је за одлуку о бојкоту гласала огромна већина чланова Главног одбора ДС, уз свега неколико гласова против. "Унутар странке постоји једна мала, али бучна група чланова који имају приступ режимским медијима, јер то што они раде одговара Александру Вучићу," рекао је и подсетио да на сваком ГО постоји могућност да се изгласа неповерење председнику и политици коју заступа - неизгласавањем његовог извештаја о раду. Међутим, сваки пут се гласало или једногласно или тек уз понеки уздржан или глас против.

О одбијању гостовања у емисији "Упитник" на РТС, Лутовац је још једном поновио да је Демократска странка позвана не да би учествовала у дебати, већ да се ствара привид плурализма на јавном сервису. "Наша намера је да се вратимо суштинским проблемима и да пажњу усмеримо на важне друштвене теме, као што је случај узбуњивача Александра Обрадовића," казао је Зоран Лутовац.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ