lat

Лутовац на Новом Београду: Бојкот је део континуиране борбе за слободу


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац, председник Демократске странке, вечерас је на Новом Београду разговарао са чланицама и члановима тог општинског обора. Он је том приликом говорио о стратегији и фазама борбе коју демократе воде за слободне и поштене изборе, од како су на последњем Главном обору изабрале бојкот наредних избора. Лутовац је истакао да је бојкот лажних избора део континуиране борбе против режима, који таквим изборима понижава првенствено грађане, а потом и све политичке актере.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

“Важно је што смо одбили да изађемо на изборе на које ни наши грађани неће да иду, јер су управо они ти који су понижени и застрашени условима који прате предстојеће изборе. На овај начин Демократска странка коначно враћа поверење грађана, јер више од 70% опозиционо настројених бирача бојкот избора види као једину опцију и наше присуство на тим изборима значило би само губитак тог кредибилитета и поверења који демократе освајају или већ уживају”, истакао је Зоран Лутовац.

Лутовац је објаснио како су разговори које свакодневно води са представницима међународне и академске заједнице још један део борбе, која најпре треба да резултира слободним изборима, а затим и победом на таквим изборима. Он је, међутим, подвукао да симулација и пародија разговора у парламенту са Српском напредном странком и Мајом Гојковић није прихватљива за демократе.

Лутовац је истакао да је симболично сликање код табла са називима места које је преплавило јавни простор постигло ефекат, али да је важно рећи да се иза тих фотографија налазе сати и сати разговора са грађанима, наводећи како је пре само неколико дана у Новом Градишту разговарао преко три сата о уценама и неправдама са којима се људи суочавају.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ