lat

Лутовац: Избори могу бити избори само ако се слободно формира воља грађана


ПОДЕЛИТЕ:

"Избори могу бити избори само ако се слободно формира воља, да грађани могу без притисака и уцена да дођу тог дана да гласају и да гласају за кога желе, а не да буду уцењивани послом или било чиме другим да ће, ако гласају друкчије, сносити било какве консеквенце", рекао је председник ДС Зоран Лутовац у Параћину где је одржана седница Председништва Уједињене Демократске странке.

Он је рекао да изборе не чини само дан када се убацује листић у кутију.

"Изборе чини формирање изборне воље и изражавање изборне воље без притисака и других незаконитих радњи које утичу на то гласање. Да бисте формирали слободну изборну вољу потребно је да имате приступ информацијама, потребно је да можете као опозиција да се представите грађанима и потребно је да грађани могу да приме информације", рекао је Лутовац.

Он је казао да данас нема могућности да грађани дођу до релевантних информација, да дођу до тога шта мисле друге политичке опције осим оне која је на власти.

"То је кључни проблем око којег морамо да рашчистимо ствари. Не пристајемо да излазимо на фингиране изборе", изјавио је Лутовац.

(Извор: Н1, Бета)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ