lat

Лутовац и Новаковић у Жабљу: Нема малих или великих средина, само људи


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац и Небојша Новаковић данас су обишли општински одбор Демократске странке у Жабљу. Демократе месецима уназад обилазе градове, општине и села по Србији, са уверењем да не постоје мале средине, не постоје велика или мала места, свуда постоје - људи. Од Бача, преко Жабља, до Куршумлије став људи са којима су деморате разговарале је исти – непристајање.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Говорећи о наредним изборима, Лутовац и Новаковић сагласни су да је неизлазак на изборе непристајање на саучесништво у фингираном систему који прогони неистомишљенике, гуши слободу и суспендује загарантована права грађанима.

„У интересу је грађана да имамо слободне изборе, а не политичких актера. Грађанин мора да буде истинито информисан да би донео одлуку у складу са собом, у супротном доносио би одлуку на основу лажи и пропаганде, а такав грађанин је изманипулисан. Право да слободно формира своју изборну вољу је цивилизацијско достигнуће и право које је сваком грађанину загарантовано највишим актима. То право је данас у Србији суспендовано.“

Лутовац је истакао да су људи најважнији ресурс Демократске странке и да ће успешност бојкотовања наредних избора зависити од ангажовања, енергије и креативности сваког човека.

„Важно је да бирамо најбоље међу нама, посебно у локалним срединама. Демократска странка не треба да се надмудрује са другима, њена улога у нашем друштву одувек је била да мења систем. Данас се чак и на доброту са презиром гледа. На свом примеру мењамо систем вредности, то није нимало лако, зато то баш Демократска странка ради.“

Зоран Лутовац осврнуо се и на данашњу конференцију за медије Саше Пауновића, заменика председника ДС и председника општине Параћин. Пауновић је данас говорио о механизмима којима Српска напредна странка спроводи систематске притиске и уцене на представницима локалне власти те општине и њеним грађанима. Лутовац је поновио Пауновићеве речи да је СНС франшиза коју може да изнајми сваки криминалац, па да је користи за своје личне интересе и профит, што је случај у Параћину.

„Њима је превише три слободне општине и један слободан град, они хоће да имају сваки град или општину и то на силу, ако већ не могу да их узму на лажним изборима. Не смемо да пристанемо на то“, закључио је Лутовац.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ