lat

Лутовац и Новаковић у Тителу: Нема малих и великих места, од свих зависи


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац, лидер ДС-а и Небојша Новаковић, лидер Покрајиног одбора ДС-а, разговарали су данас са чланством странке у Тителу.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Лутовац је нагласио да са својим сарадницима константно обилази Србију, јер сматра да је важно да се одржи комуникација и истинито информисање, које овај режим онемогућава. Лутовац је подсетио да је ове године преко 400 лажних вести објављено само на насловницама најтиражније дневне штампе, а да се током јула и августа, месеца који су најнеактивнији у политичком смислу, Вучић појавио 793 пута, што је 26 пута дневно. Лутовац је говорио и о искривљавању друштвене перцепције константним аферама које СНС производи и спиновању јавности, која је ускраћена за јавну расправу по сваком важном питању, од цене и извођача аутопута до информације да је формиран тим за прислушкивање Савеза за Србију, па све до тога да услови за поштене и слободне изборе не постоје.

„Демократска странка неће изаћи на изборе, све док нам се не врате права која су нам као грађанима загарантована законима и Уставом. Нормализација РЕМ-а и РТС-а, као предуслов истинистог информисања грађана који треба слободно да формирају своју изборну вољу јесу неопходни услови да избори буду поштени. Хоћемо ли да наставимо да дајемо легитимитет овоме или ћемо да се изборимо за услове у којима ћемо да изађемо пред наше бираче? Бојкот је средство да се за то изборимо. Мој став је био да покушамо свим политичким средствима и да ако то није могуће, да је бојкот почетак једног новог процеса, који ће опет за циљ имати слободне изборе, а на таквим изборима ћемо победити.“

Небојша Новаковић рекао је да је свестан да постоје проблеми када сте демократе, поготово када сте у мањем месту, јер се у малим местима све драматичније види и да нема протеста да људи ниси пребројани и фотографисани.

„Важно ми је да у овим процесима учествујемо заједно и да их разумемо, јер ће из њих произаћи заједничка одлука и заједничке акције. Борба за слободне и поштене изборе ће морати бити активна, јер другачија непостоји. Промене се неће десити без људи из мањих места. Промене нећемо гледати на телевизору, већ ћемо за њих морати заједно да се изборимо и сваки дан да урадимо нешто да бисмо променили овај систем. Није потребно да се деси нешто, може се томе ићи у сусрет“, подвукао је Новаковић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ