lat

Лутовац и Новаковић у Шиду: О бојкоту се у ДС разговара већ месецима, на свим нивоима, ускоро коначна одлука


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац, председник Демократске странке, и Небојша Новаковић, лидер Покрајинског одбора ДС-а, данас су у Шиду разговарали са чланством, симпатизерима и пријатељима Демократске странке.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Зоран Лутовац рекао је да већ месецима обилази и разговара са одборима по целој Србији, јер су размена мишљена и аргумената, као и рационални дијалог са демократкињама и демократама о учествовању на изборима или бојкоту, али и свим другим политичким питањима, приоритети Демократске странке.

„Већ месецима разговарамо унутар Демократске странке и ДС - уједињене о условима за поштене и слободне изборе, као и о могућем бојкоту: на Политичком савету, у оквиру Ресорних одбора, председништву странке, председништву ДС - уједињене, у општинским одборима широм Србије, као и са нашим пријатељима из опозиције.“

Лидер Демократске странке најавио је да се након исцрпног дијалога, очекује да ДС ускоро донесе одлуку о учествовању, односно неучествовању на предстојећим изборима.

„Приближава се тренутак када ћемо да се изјаснимо о бојкоту. Следеће недеље имаћемо састанак ширег председништва уједињене ДС, а потом и Главни одбор на ком ћемо донети коначну одлуку“, закључио је Лутовац.

Небојша Новаковић рекао је да је најважније питање шта можемо да урадимо сваког дана и да данашња политика нема нијансе, већ да је посреди једна брутална репресија читавог друштва од стране криминалне организације.

„Не морате да се школујете, не морате да знате ни све падеже, али можете да будете републички посланик, председник општине или министар. И то са купљеном дипломом. Једна фалсификована диплома данас, сутра постаје друштвена аномалија која сваком студенту или студенткињи изгледа нормално.“

Осврнувши се на егзодус људи из Србије, Новаковић је нагласио да људи Србију напуштају јер им она не даје услове да живе и одлазе у земље у којима ће да преживе.

„Питање које мере ћемо предузети у нашој борби није политика, јер са друге странке немамо политичаре које треба да победимо на изборима, већ криминалну организацију којој ми не требамо. Њима треба само територија, трговина и њихови пуни џепови“, закључио је Новаковић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ