lat

Лутовац: Део чланова ДС жели партнерство са СНС


ПОДЕЛИТЕ:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Обећали смо и кренули у реформу странке. Ја сматрам и зато сам на челу ДС да оно што кажемо треба и да испунимо. То значи отварање према грађанима", каже лидер Демократске странке Зоран Лутовац.

Он је на гостовању у јутарњем програму “Пробуди се” на ТВ Нова С поручио да међу члановима странке којом председава нема никаквих трвења. “Не постоји сукоб са члановима ДС, јер у нашој странци никада није било више дебате него сада. У свим органима странке. Не постоје две струје ДС, постоји руководство и огроман број чланова који нас подржава и мањи број незадовољних, који нису више функционери ни у држави ни у странци. Они не желе да се помире са том чињеницом. Не доносе кључне одлуке и зато покрећу и изазивају кризу у самој ДС. Они не желе да разговарају на Главном одбору колико треба да се мења политика или одређени правци”, истакао је Лутовац.

Додао је да када се погледају кључне одлуке ДС са огромном већином, ту се види да нема сукоба око политике.

“Сукоб је пре свега око односа према СНС и Вучићу, где једна мањина која је иницирала сукобе у ствари жели сарадњу са напредњацима. Неки од њих желе да ДС буде партнер СНС или конструктивна опозиција која ће помагати СНС у њиховој политици. Њихов изговор је да су украли политику ДС и да због тога не треба да их нападамо. То је њихов став и они су то говорили и на унутарстраначким изборима, када су говорили да треба ући у коалицију са СНС, јер би то било корисно за нас. Ја сматрам да треба водити политику која није корисна, него која је исправна”, објашњава председник ДС.

Лутовац се осврнуо и на опстанак ДС као симбола грађанске Србије. “Број чланова ДС који се смањио показује само да су сви желели да буду чланови онда кад смо били на власти. Исти је случај сада са СНС који има 700.000 чланова. Оног тренутка када Вучић падне с власти, биће статистичка грешка као ДСС или СПО. Ми ћемо бити јачи ако спроведемо реформе, а не слабији. Они који су оставили лош траг не могу и даље да се питају, већ морају да се повуку корак назад”, навео је Лутовац у “Пробуди се”.

Извор: Нова С

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ