lat

Лутовац: Демократска странка подржала Поноша


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Демократске странке Зоран Лутовац је у емисији „Преглед дана“ на Неwсмаx Адриа телевизији  рекао да се рејтинг Здравка Поноша мерио месецима и да је његов избор једини логичан след након тих резултата. Поред Поноша, Лутовац је нагласио да је ДС подржала и Владету Јанковића као кандидата за градоначелника Београда. Лутовац је изјавио и да Понош није кандидат једне политичке опције, већ уједињене опозиције.

„Што се тиче Здравка Поноша као кандидата, контроверзе у јавности је изазвао начин на који је предложен као кандидат. Kада је то разјашњено, свима је било лакше. Он није кандидат једне политичке опције, већ кандидат чији се рејтинг мерио месецима. На основу тога он је био логичан избор након мерења тог рејтинга“, рекао је Лутовац.

Председник Демократске странке је подвукао да је било кандидата који су по рејтингу били бољи, али да су два кандидата одустала.

"Говорим о професору Зецу, а и Владета Јанковић је фигурирао једно време као кандидат. Чланови ДС могли су да кажу да Понош не треба да буде кандидат за председника и ми бисмо то усвојили. Ми смо се најпре консултовали са Политичким саветом странке, који је дао подршку. Имали смо и разговоре са члановима широм Србије и подршка је била једнодушна", наставио је он. Лутовац је нагласио да очекује да ће и Скупштина слободне Србије подржати Здравка Поноша као кандидата опозиције и додао да је ДС подржао и Владету Јанковића.

"Што се тиче Владете Јанковића, он је такође добио подршку ДС као кандидата за градоначелника Београда. Kада погледате истраживања и Јанковића на челу тог тима, онда је то победничка листа.

Ниједна листа, ни Шапићева не може да му се супротстави. Он не тврди да има менаџерске способности, он ће предводити тим људи који ће водити Београд. Препустиће онима који познају добро своје области да се баве Београдом", истакао је Лутовац. Он је рекао да ће ДС у ову кампању ући скромно, "средствима којима расположе". Поред тога, Лутовац је прокоментарисао и бојкот, те нагласио да он није био промашај и да због њега сада имамо ванредне парламентарне изборе.

Извор: Нова С, Неwсмаx Адриа, Преглед дана

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ