ћир

Lutovac: Cenimo podršku Evrope, nastavak misije neophodan


PODELITE:

Predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac odgovorio je predsedniku Partije evropskih socijalista (PES) Sergeju Staniševu, zahvalio mu se na podršci i pozvao predstavnike Evropskog parlamenta da nastave svoju misiju u Srbiji, u cilju stvaranja uslova za slobodne i poštene izbore.

Lutovac je istakao da svi članovi Demokratske stranke i on lično iskreno cene podršku koju im pružaju Stanišev i PES "u ovim izazovnim vremenima" i pozvao zajednicu evropskih socijalista i socijaldemokrata da podrže nastavak misije predstavnika Evropskog parlamenta (EP) koji posreduju u pregovorima o izbornim uslovima.

Prema rečima predsednika Demokratske stranke dr Zorana Lutovca, dalje angažovanje evropskih posrednika je neophodno budući da je "Srbija u dubokoj političkoj krizi".

"Vladajuća stranka izaziva napetosti u društvu koje su postale ozbiljna bezbednosna pretnja i koje nas dovode u veliki rizik od unutrašnjih sukoba. U potpunosti razumem Vašu zabrinutost zbog odluke o bojkotu izbora, ali u situaciji kada nema ni minimalnih uslova za održavanje demokratskih izbora i kada izbori predstavljaju pretnju po zdravlje građana - drugačija odluka nije ni bila moguća. Stoga bi bilo veoma važno kada bi Partija evropskih socijalista podržala nastavak misije predstavnika EP u stvaranju uslova za slobodno izjašnjavanje građana i odlaganje izbora u Srbiji," naveo je Lutovac u svom pismu.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE