lat

Лесковачка опозиција тражи да тужилаштво покрене истрагу око реконструкције школе „Јосиф Костић“


ПОДЕЛИТЕ:

Можда је градоначелник преузео на себе политичку одговорност око свих грешака које су се јавиле током реновирања зграде Основне школе „Јосиф Костић“ у Лесковцу, али за све пропусте мора неко кривично да одговара и у то морају да се укључе надлежни органи, рекли су на данашњој конференцији за новинаре испред дворишта школе представници лесковачке опозиције.

Како су истакли, они заправо траже јасну персонализацију кривичне одговорности због развлачења радова и дуплирање цене истих.

„Хоћемо да знамо да ли је крив Горан Цветановић као градоначелник Лесковца, да ли је крив Милош Цветановић као начелник Градске управе или је крив директор школе или извођач. Кривица мора да има своје име и презиме“, казао је Саша Стојановић из Демократске странке.

Уједињена лесковачка опозиција заправо тражи, како наводе, да надлежни органи напокон крену да раде свој посао.

„Тражимо од надлежног јавног тужиоца, градског правобраниоца, републичког правобраниоца, да раде свој посао и обавесте нас о предузетим мерама поводом овога. Милион евра за оволицку зграду?! За те паре су могле три зграде да се направе. И сви ћуте. Ћуте за највећу пљачку у историји Лесковца. Пардон, највећа ће бити изградња градског трга“, закључио је Стојановић.

Овом приликом истакнуто је да ће било којој наредној власти у Лесковцу морати да буде приоритет да испита све злоупотребе око изградње ове школе.

(Извор: Jugmedia.rs)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ