lat

Кузмановић: Весићеве грешке прескупо коштају Београђане


ПОДЕЛИТЕ:

Представници Демократске странке јуче су, заједно са бројним забринутим грађанима и другим организацијама, захтевали од Скупштине града да не усваја План који директно угрожава Макишко поље, водоизворишну тачку одакле се Београд снабдева водом. Захтев за озбиљном расправом о питању важном за будућност свих Београђана би у свакој нормалној земљи био прихваћен.

“Ипак, у Србији нема дијалога, већ се демонстранти вређају преко режимских медија и називају ’организованом политичком руљом’. Да у српском језику реч руља подразумева потпуну неорганизованост, Горан Весић је у свом страху занемарио. Изгледа да се Весићев страх од организоване опозиције испреплетао са његовим уобичајеним недемократским речником и потребом да сваког ко се не слаже са режимом оцрни и дискредитује. За Горана Весића нису проблем они који не маре да ли ће цео Београд остати без пијаће воде, већ они који воле свој град и спремни су да га бране. Ако допустимо да Весић скрене пажњу са најбитније теме и да јавност заборави на Макиш, уједно допуштамо и да нам отму наш град и будућност без икакве борбе,“ изјавио је Бранимир Кузмановић, повереник Градског одбора Демократске странке Београд.

Сумња грађана је оправдана. С једне стране видимо забринуте грађане који брину о здрављу свих, а с друге стране приватне инвеститоре са жељом да граде комерцијалне објекте који ће неспорно подићи ниво загађења у подручју водоизворишта. Јасно је да ће одлуке Града додатно обогатити врхушку на власти, а осиромашене грађане додатно угрозити. Грађани ће остати и жедни и гладни и имаће ту част да на телевизији гледају како никада нису живели боље, али и да слушају бајке о томе како ће за две до три године још више напредовати.

„Вишеструке грешке Горана Весића већ дуго прескупо коштају све грађане Београда.Демократска странка је сигурна да у Београду постоји велики број стручних и поштених људи, способних да општи интерес вреднују изнад приватног и спремних да заједно победимо и склонимо Српску напредну странку с власти, како би Београд могао нормално и здраво да се развија,“ изјавио је Бранимир Кузмановић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ