lat

Kостадиновић: Одлука о покретању багера и хулигана потиче са врха


ПОДЕЛИТЕ:

Нисам херој. Урадио сам оно што би свако нормалан урадио у ситуацији у којој багер иде на људе.

Знајући како функционише мафијашка власт, можемо да претпоставимо да је неко са врха наредио или аминовао да се крене багером на грађане и да људе ударају шипкама, каже за Данас Душан Kостадиновић, генерални секретар ДС, који је у суботу у Шапцу покушао да заустави багер који је кренуо на окупљене људе у блокади пута.

Kако је описао, иза багера ишли су криминалци батинаши који су окупљене грађане напали моткама покушавајући да склоне људе како би напредњаци, који су стајали пар стотина метара од блокаде, прошли и отишли на страначки скуп у Београд.

Kако су известили окупљени грађани на барикадама, полиција се у једном тренутку склонила па је багер испред хулигана кренуо на грађане.

Поставља се питање ко је могао да донесе такво наређење и ко је организовао „пробој“ барикаде.

– Они се нису сами организовали и сигуран сам да нико на локалном нивоу није могао да донесе такву наредбу знајући за последице. Тако да је неко из највишег круга то дозволио, ако није нареадио да се то уради. То можемо да претпоставимо знајући како функционишу ствари у мафијашкој држави. Сигуран да нико себи није дао за право да тако нешто организује и направи без амина врха странке – каже Kостадиновић.

Он даље објашњава да је стао пред багер верујући да би се возач багера зауставио уколико би га препознао пред багером.

– Знам тог човека. Живимо у истом граду, срећемо се готово свакоднево. Веровао сам да ће се зауставити ако види познато лице. Урадио бих исто у сваком другом тренутку као и свако нормалан – наводи Kостадиновић.

Багер се није зауставио све док се један момак, херој протеста на друштвеним мрежама, није попео и физички зауставио оне на и у багеру.

Вожач багера био је, како је већ утврђено, Небојша Стојићевић Јарин, локални напредњак, за којег Kостадиновић каже да неформално доноси одлуке у предузећу „Инфраструктура“.

Он није приведен као ни они који су иза багера са маскама на лицу моткама ударали грађане, иако фотографије и снимци на дриштвеним мрежама постоје.

Према Kостадиновићевим речима, протести неће престати док се правда не задовољи.

– Солидаришемо се са свима који су повређени и ухашпени на том протесту. Инсистирамо да људи који су покушали да прегазе багером и туку људе палицама и чекићима буду приведени. Захтевамо одговорност надлежних који су допустули да се тако нешто догоди и нећемо престати са протестима док се правда не задовољи – закључује Kостадиновић.


Текст објављен у дневном листу "Данас"

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ