lat

Kоцкар: Вучића боли чак и неколико минута истине на РТС-у


ПОДЕЛИТЕ:

Неколицина функционера Српске напредне странке која и даље, упркос свему, јавно демонстрира подршку Вучићу, јуче је, по већ устаљеном обрасцу, понављала исту причу, овај пут величајући и дивећи се наступу њихове узданице, Невене Ђурић.

На такве синхронизоване наступе, сада већ све малобројнијих, јуришника напредњака смо навикли. Помало чуди то да је и сам Вучић понављао исту, апсурдну поруку о, на први поглед, тривијалној ствари – једном у низу бламантних наступа академаца Српске напредне странке.

„Да ли је председника Вучића заболело то што се по први пут на РТС-у могла чути истина – да Србијом влада организовани криминал и да ће при промени власти бројни политичари морати у затвор, а не опозиционе клупе? Да се у Србији кризом узрокованом пандемијом управља водећи рачуна о рејтингу режима, а не животима грађана, па је последица тога да смо најгори у Европи по броју оболелих? Или то што не постоји више нико озбиљан, васпитан и пристојан да брани мафију која влада Србијом?“ упитала је портпаролка Демократске странке Алиса Kоцкар коментаришући синоћну изјаву председника Српске напредне странке којом је похвалио наступ посланице Невене Ђурић у емисији „Реч на реч“.

Наиме, Невена Ђурић учествовала је у дебати заједно са потпредседницом Демократске странке Драганом Ракић и све што су грађани Србије могли да чују од ње за тих сат времена јесте само велика количина неистина, оптужби и увреда, бахатости, кршења правила и напамет научених парола. Председник Вучић је покушао да припише њено шокантно понашање младости и неискуству, истичући како је посланица највећи таленат на политичкој сцени у последњих 20 година и како је боља, чак, и од њега самог.
 
„Намеће се закључак да је председник државе која је, по његовим речима, светски лидер у скоро свему, а из које заправо грађани беже главом без обзира, у ударном термину покривао скандалозан наступ аутентичног представника Српске напредне странке због тога што и он сам зна да је њен наступ био катастрофалан. Пре свега због тога што осим увреда, повишеног тона и непримереног речника није имала ни један једини одговор на констатацију да Србијом управља организован криминал и да је режим жртвовао животе грађана током пандемије зарад рејтинга,“ закључила је Алиса Kоцкар.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ