lat

Коцкар: Пресуда Младићу показала је да је правда достижна


ПОДЕЛИТЕ:

"Правоснажном пресудом Ратку Младићу и казном доживотног затвора, изреченом пред Међународним трибуналом у Хагу, завршава се историјско поглавље рата и међународних суђења за ратне злочине, а свима нама на простору бивше Југославије остаје обавеза да коначно кренемо путем истинског помирења, обнове поверења и изградње стабилног мира. Прошлост се не може и не треба заборавити, али се због заједничке прошлости не сме заборавити заједничка будућност," изјавила је Алиса Коцкар, портпаролка Демократске странке.

Генералу Младићу је суђено за ратне злочине који се нажалост јесу догодили и које су починили припадници војске којом је он командовао. Ратни командант Војске Републике Српске је осуђен пред судом који су у име Србије и српског народа признали Слободан Милошевић и његов режим. То су чињенице које се не могу сакрити бучном "антихашком" реториком садашње власти у Србији и њених политичких сателита прерушених у лажне патриотске организације и покрете. Власт у Србији данас предводе баштиници ратне и, у основи, антисрпске, политике Слободана Милошевића и Војислава Шешеља. Демократска странка сматра да је та власт несумњииво најодговорнија и за то што српске жртве у ратовима нису дочекале правду пред тим истим судом.

"Сама пресуда Ратку Младићу је очекивана и чињеница да ће Ратко Младић провести остатак живота у затвору породицама жртава може да донесе мир јер је правда, иако спора, ипак била достижна. Породице жртава и сви грађани могу рачунати на Демократску странку у свакој акцији која има за циљ миран суживот и јачање сарадње у свим државама насталим после распада бивше Југославије," закључила је портпаролка Демократске странке.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ