lat

Kоцкар: Младима је потребна озбиљна држава с планом, не празна обећања


ПОДЕЛИТЕ:

Портпаролка Демократске странке Алиса Kоцкар изјавила је данас како су најављене мере популационе политике срамне и како је већ сада апсолутно јасно да неће допринети повећању броја жена и мушкараца који ће се одлучити на заснивање породице.

Осудила је искоришћавање овако важне теме у изборној кампањи и нагласила како је ово само још један показатељ како режим посматра младе, а пре свега жене, у Србији.

Циљ је, тврди портпаролка демократа, само да се створи слика да држава нешто ради, да се обећа што више новца, а уложи што мање, док о резултатима и неиспуњеним обећањима нико и не брине.

"Пре само неколико месеци, председник Српске напредне странке обећавао је да ће давање за прво дете бити 5.000 евра и чак и тада су жене послале јасну поруку да постоје бројни, други проблеми које држава треба и мора да решава како би подстакла жене да се осете довољно сигурно да у Србији роде прво дете и да новац није решење. Сада, када је у кампањи председник СНС-а малтене преполовио ту цифру, можемо само још једном да пошаљемо исту поруку - да без државе у којој можемо да се ослонимо на институције, где су заштићене и предузетнице, и фриленсерке, и оне са сигурним послом и оне којима посао виси о концу, и оне које не раде у овом тренутку, неће доћи до промена. Нама су потребне озбиљне мере и озбиљна држава као партнер, а не срамни слогани, празна обећања у оквиру функционерске кампање и нерешене афере режима огрезлог у корупцији," изјавила је Алиса Kоцкар.

Портпаролка демократа није желела детаљније да коментарише друге најављене мере у вези са студирањем јер је, према њеним речима, Српска напредна странка одавно већ показала колико брине о образовању и запошљавању младих, као и колико вреде обећања Александра Вучића, и да то јасно показују чак и поприлично упитни подаци Националне службе за запошљавање о броју незапослених младих људи у Србији.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ