ћир

Ko je odgovoran za stradanje građevinskih radnika?


PODELITE:

Demokratska stranka, Narodna stranka, Socijademokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Stranka moderne Srbije izražavaju svoje ogorčenje načinom na koji trenutna vlast pod okriljem SNS-a tretira građane Vračara, svojom bahatošću i nemarom.

Kriminalizovanost aktuelnog režima je nažalost već uveliko počela da uzima danak u životima nedužnih ljudi. Skoro svakodnevno ulicama Vračara i Beograda proliva se krv u mafijaškim obračunima, a radnici koji žele da rade i da pošteno zarađuju tragično gube živote na svojim radnim mestima, dok se lokalni naprednjački moćnici utrkuju u besmislenim izjavama i gomilanju funkcija i plata.

Poslednji u tragičnom nizu događaja je i pogibija radnika na nelegalnom i neobeleženom gradilištu u Braničevskoj ulici broj 6, kada je cela paleta cigala, teška jednu tonu, pala na 31-godišnjeg radnika, koji je na mestu poginuo.

I dok je za naprednjačke vlastodršce ovaj nesrećni čovek samo broj u statistici, i dok se oni bave rijalitijima, asfaltiranjem ulica po čak 20 meseci i ličnim bogaćenjem, mi kao vračarska opozicija odbijamo da ignorišemo ovakve događaje i poručujemo im: Za nas život je izgubio još jedan čovek, pošten radnik, koji je u Beograd došao da bi pošteno zaradio za sebe, svoju suprugu i maloletno dete. Od kako su 2016. godine SNS i njeni sateliti oličeni u LDP-u, pomognuti nekim odbornicima DSS i jednim bivšim odbornikom Levice Srbije, DVERI i DJB uprkos izgubljenim izborima preoteli vlast na Vračaru, divlja gradnja doživljava procvat, nelegalna gradilišta su kao pečurke nikla širom Vračara kao rezultat privatnih „kombinacija“ aktuelnih vračarskih naprednjačkih vlastodržaca i njima bliskih biznismena i investitora.

Kao rezultat toga, Vračar gubi svoj stil, ruše se stara velelepna zdanja od neprocenjive arhitektonske i kulturne vrednosti (poput rušenja vile moderne u Topolskoj ulici), niču moderne višespratnice, džepovi vračarskih funkcionera SNS su sve puniji, a nedužni ljudi gube svoje živote, primorni da zarađuju radeći bez ikakve zaštite i osiguranja na divljim gradilištima širom Vračara.

Demokratska stranka, Narodna stranka, Socijademokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Stranka moderne Srbije su odlučni da stanu na put kriminalu i kažnjavanju Vračara od strane bahate i korumpirane trenutne vlasti SNS-a i pozivamo sve Vračarke i Vračarce da zajedno dignemo svoj glas protiv atuelnog režima!

Od ponedeljka ćemo odlaziti u opštinu Vračar sve dok ne dobijemo odgovore ko je odgovoran za stradanje nesrećnog radnika i dok javnost ne sazna da je odgovorna osoba privedena pravdi.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE