lat

Ко је одговоран за страдање грађевинских радника?


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка, Народна странка, Социјадемократска странка, Покрет слободних грађана, Нова странка и Странка модерне Србије изражавају своје огорчење начином на који тренутна власт под окриљем СНС-а третира грађане Врачара, својом бахатошћу и немаром.

Криминализованост актуелног режима је нажалост већ увелико почела да узима данак у животима недужних људи. Скоро свакодневно улицама Врачара и Београда пролива се крв у мафијашким обрачунима, а радници који желе да раде и да поштено зарађују трагично губе животе на својим радним местима, док се локални напредњачки моћници утркују у бесмисленим изјавама и гомилању функција и плата.

Последњи у трагичном низу догађаја је и погибија радника на нелегалном и необележеном градилишту у Браничевској улици број 6, када је цела палета цигала, тешка једну тону, пала на 31-годишњег радника, који је на месту погинуо.

И док је за напредњачке властодршце овај несрећни човек само број у статистици, и док се они баве ријалитијима, асфалтирањем улица по чак 20 месеци и личним богаћењем, ми као врачарска опозиција одбијамо да игноришемо овакве догађаје и поручујемо им: За нас живот је изгубио још један човек, поштен радник, који је у Београд дошао да би поштено зарадио за себе, своју супругу и малолетно дете. Од како су 2016. године СНС и њени сателити оличени у ЛДП-у, помогнути неким одборницима ДСС и једним бившим одборником Левице Србије, ДВЕРИ и ДЈБ упркос изгубљеним изборима преотели власт на Врачару, дивља градња доживљава процват, нелегална градилишта су као печурке никла широм Врачара као резултат приватних „комбинација“ актуелних врачарских напредњачких властодржаца и њима блиских бизнисмена и инвеститора.

Као резултат тога, Врачар губи свој стил, руше се стара велелепна здања од непроцењиве архитектонске и културне вредности (попут рушења виле модерне у Тополској улици), ничу модерне вишеспратнице, џепови врачарских функционера СНС су све пунији, а недужни људи губе своје животе, приморни да зарађују радећи без икакве заштите и осигурања на дивљим градилиштима широм Врачара.

Демократска странка, Народна странка, Социјадемократска странка, Покрет слободних грађана, Нова странка и Странка модерне Србије су одлучни да стану на пут криминалу и кажњавању Врачара од стране бахате и корумпиране тренутне власти СНС-а и позивамо све Врачарке и Врачарце да заједно дигнемо свој глас против атуелног режима!

Од понедељка ћемо одлазити у општину Врачар све док не добијемо одговоре ко је одговоран за страдање несрећног радника и док јавност не сазна да је одговорна особа приведена правди.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ