lat

Још један удар на Демократску странку


ПОДЕЛИТЕ:

Лажне вести о догађајима у седишту Демократске странке (ДС) у среду увече, које су пренели поједини медији, представљају наставак упорних покушаја дестабилизације Демократске странке и нов покушај да се изазове додатна конфузија како би се оспорио легалитет и легитимитет седнице страначког Главног одбора (ГО) која се одржава 21. јуна. 

Информације о наводним покушајима самовољног прекрајања списка чланова Главног одбора Демократске странке које су пренели поједини медији потпуно су измишљене. Подразумева се да у раду Главног одбора не могу учествовати бивши чланови странке којим је чланство престало по сили Статута Демократске странке и који су напустили странку како би учествовали на лажним изборима који се такође одржавају 21. јуна. Јасно је да људи који нису чланови странке не могу учествовати у раду Главног одбора, нити могу учествовати у доношењу одлука. Питања везана за досадашњи и будући рад странке, као и саме политике коју странка води, биће решена у недељу на демократски начин, уз доследно поштовање процедура за вођење дебате и одлучивање у страначким органима.

Наредна седница Главног одбора (ГО) Демократске странке (ДС) одржаће се у недељу 21. јуна, у сали опере "Мадленијанум" у Земуну, са почетком у 12 часова. Првобитно је било планирано да се седница одржи у сали београдске општине Стари град, а до промене је дошло због техничко-здравствених разлога. Будући да је број оболелих од вируса ЦОВИД 19 поново у значајном порасту и да је неопходно предузети додатне мере заштите здравља чланова ГО, највиши страначки орган ће заседати у сали у којој је могуће обезбедити неопходну физичку дистанцу и друге мере превенције ширења пандемије новог коронавируса. Такође, из здравствено-безбедносних разлога седници ће присуствовати само чланови ГО ДС, док гости, заинтересовани активисти и други неће бити позвани. Медији ће моћи да прате отворени део седнице на уобичајени начин.


Информативна служба
Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ