lat

Јешић: Вучићеве слике робних резерви су нетачне, проневере су ту сталне


ПОДЕЛИТЕ:

Горан Јешић, председник Одбора за пољопривреду Демократске странке у вечерашњој емисији "Међу нама" на ТВ Нова С говорио је о робним резервама, проневеравама које се ту дешавају, а дотакао се проблема са НИС-ом и забраном извоза брашна.

Kада је реч о томе које је најбоље решење за НИС, он каже да није експерт, али нам овај проблем „виси изнад главе“.

Према његовим речима проблем су санкције, што је политичко питање, те да је Александар Вучић до сада водио про-руску кампању, што се види и из његовог обраћања на ком је причао о залихама које Србија има.

„Мислим да је он имао усаглашен текст са Европском комисијом који је требало да прочита, што није радио први пут, али је имао потребу да показује слике робних резерви, које су се већ сутра показале као нетачне“, каже Јешић, наглашавајући да је већ тада, слушајући Вучића, био сигуран да у складиштима нема ничега.

Према његовим речима, Робне резерве су коруптивна организација која није реформисана и то траје годинама, а Вучић зна да све што оне имају постоји само на папиру.

Он је објаснио и да производи који постоје у Робним резервама не смеју да се продају, што је кривично дело, али постоје договори да се не врши одговарајућа контрола, а проневере у робним резервама су сталне.

"Не можете ухапсити само складиштара, он то није урадио сам, већ све запослене, укључујући и чистачицу, као и министра трговине, који даје сагласност за такве ствари", каже Јешић.

Он се осврнуо на забрану извоза брашна, која је довела до тога да млинари престају са производњом услед превеликих резерви, а става је да ово лоша одлука.

Извор: НОВА С

Гостовање Горана Јешића можете погледати на ЛИНКУ

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ