lat

Јерков тражи формирање Анкетног одбора о АТП Војводина


ПОДЕЛИТЕ:

Александра Јерков, посланица Демократске странке предложила је на седници Скупштине Србије да се дневни ред допуни образовањем Анкетног одбора који би се позабавио утврђивањем чињеничног стања о улози и одговорности највиших градских власти Новог Сада у приватизацији АТП Војводина и изградњи међумесне аутобуске станице у том граду.

Према њеним речима Маја Гојковић је тада била градоначелница Новог Сада и тада је склопљен уговор за који је касније Врховни касациони суд утврдио да је штетан.

“Да ли сте у време склапања уговора знали да чините недозвољену ствар и да свесно, знајући шта чините наносите штету Новом Саду у вредности од 4 милиона евра, колико је већ скинуто са градског рачуна. Штета ће бити много већа, јер је ово само једна од тужби која је против Новог сада поднета због штетне, и како Врховни касациони суд у својој пресуди из 2013. године каже, свесне радње. Ви се питате зашто Нови Сад када ви нисте били градоначелница није предузео мере да спречи ту штету, а није предузео зато што би признавање да је уговор штетан, аутоматски значило и признање да је Нови Сад склопио уговор са привредником Илијом Девићем. Нажалост, Ви сте то урадили као градоначелница Новог Сада, а не као приватно лице, Маја Гојковић. Грађани Новог сада сами финансирају свој буџет и то што сте Ви у време док сте били градоначелница склопили уговор са Девићем да се комплетан међумесни саобраћај измести на његову приватну станицу", упитала је Јерков, председницу Скупштине Србије Мају Гојковић, додајући да не чита насловне стране таблоида, већ говори о пресуди Врховног касационог суда.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ