ћир

Jerkov i Videnović: Neka institucije reaguju, ili će biti jasno da podržavaju fašiste


PODELITE:

Narodne poslanice Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i Maja Videnović zahtevaju hitnu reakciju tužilaštva i svih nadležnih organa povodom kontinuirane i narastajuće kampanje, pretnji i napada na narodnu poslanicu Mariniku Tepić!

Ekstremni desničari i fašisti koji su narodnoj poslanici uputili ozbiljne i nedopustive pretnje smrću su na slobodi. Miša Vacić, osuđeni ekstremni desničar, bivši funkcioner Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju koji u prostorijama Vlade Srbije ugošćava fašiste kojima je zabranjen ulaz u susedne zemlje nije ni saslušan. Ekstremistički portali nesmetamo objavljuju tekstove u kojima se poziva na ubistvo Marinike Tepić. Sve je ovo jasna poruka da država podržava brutalne napade ekstremista na protivnike režima i da koristi fašističke organizacije da se obračunava sa njima.

Šta da očekuju građani kada narodnoj poslanici može nedeljama nesmetano da se preti smrću? Kako da očekuju da ih zaštite institucije? Da li će i u njihovom slučaju država meriti da li će ih zaštititi po tome da li su politički podobni?

Ovo ne može i ne sme biti zemlja u kojoj će ekstremisti ućutkivati bilo koga niti zemlja čiji nadežni organi ovakvo divljanje i pretnje tolerišu! Svi koji to dopuštaju i na ovaj način zloupotrebljavaju pozicije na kojima se nalaze i ne rade svoj posao odgovaraće za to pred zakonom!

Do tada Marinika Tepić neće biti sama, a i ona i svako ko se nađe na meti fašista imaće podršku svojih koleginica i kolega iz Demokratske stranke.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE