lat

Јерков и Виденовић: Нека институције реагују, или ће бити јасно да подржавају фашисте


ПОДЕЛИТЕ:

Народне посланице Демократске странке Александра Јерков и Маја Виденовић захтевају хитну реакцију тужилаштва и свих надлежних органа поводом континуиране и нарастајуће кампање, претњи и напада на народну посланицу Маринику Тепић!

Екстремни десничари и фашисти који су народној посланици упутили озбиљне и недопустиве претње смрћу су на слободи. Миша Вацић, осуђени екстремни десничар, бивши функционер Владине канцеларије за Косово и Метохију који у просторијама Владе Србије угошћава фашисте којима је забрањен улаз у суседне земље није ни саслушан. Екстремистички портали несметамо објављују текстове у којима се позива на убиство Маринике Тепић. Све је ово јасна порука да држава подржава бруталне нападе екстремиста на противнике режима и да користи фашистичке организације да се обрачунава са њима.

Шта да очекују грађани када народној посланици може недељама несметано да се прети смрћу? Како да очекују да их заштите институције? Да ли ће и у њиховом случају држава мерити да ли ће их заштитити по томе да ли су политички подобни?

Ово не може и не сме бити земља у којој ће екстремисти ућуткивати било кога нити земља чији надежни органи овакво дивљање и претње толеришу! Сви који то допуштају и на овај начин злоупотребљавају позиције на којима се налазе и не раде свој посао одговараће за то пред законом!

До тада Мариника Тепић неће бити сама, а и она и свако ко се нађе на мети фашиста имаће подршку својих колегиница и колега из Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ