lat

Јерков: Доказани плагијат Малог разлог за смену


ПОДЕЛИТЕ:

Вест да је Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду упркос притисцима реЖима прогласио докторат Синише Малог за плагијат, охрабрујућа је порука не само свим студентима у Србији, него и свима онима који у овој земљи желе да поштено и вредно раде и живе од свог труда и рада. Ово мора бити разлог за његову смену у Скупштини Србије, јер је он овим нечеститим и неморалним чином нанео штету не само академској заједници, него и целој држави.

Ово није важно само за академску заједницу у Србији, него и за све оне институције које се налазе под притиском режима и које различити моћници из Српске напредне странке покушавају да приволе да свој посао раде по њиховом диктату, а не по закону.

Забрињавајућа је количина агресије коју су представници режима испољили према ректорки чак и онда када је само рекла да надлежни треба да испитају ове оптужбе. Због тога она мора бити заштићена од очекиване салве напада која ће уследити у маниру СНС којој су изложени сви који свој посао раде по закону и због тога се нађу на путу овој странци.

Утврђено је званично да је Синиша Мали украо туђу интелектуалну својину. На другим органима сада је да, охрабрени овим потезом Универзитета у Београду, званично утврде да су и Синиша Мали, као и сви други који чине део режима СНС, украли и туђу својину друге природе. Нажалост, та њихова злодела се не могу тако лако поништити као ова диплома, али и само одузимање лажног и незаслуженог звања доктора наука Синиши Малом добар је корак у овом правцу.


др Александра Јерков, народна посланица и потпредседница Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ