ћир

Jerkov: Do fer i poštenih izbora saradnjom sa evropskim saveznicima


PODELITE:

- U politici se mnoge stvari regulišu u bilateralnim kontaktima, verujem da ćemo kroz stalne kontakte koje mi dugo godina imamo sa evropskim partnerima i saveznicima naći način i modalitet kojima bi se rešilo i otklonilo sve što u ovom trenutku predstavlja prepreku da u razgovoru o izbornim uslovima kao krajni ishod dobijemo obavezujući sporazum sa garancijom za sprovođenje i definisane rokove.

Nemamo pravo da razmišljamo o privatnim stvarima, moramo razmišljati o interesu stranke, društva u celini. I u toku jučerašnjih razgovora sa evropskim predstavnikom istakli smo našu iskrenu posvećenost borbi za demokratizaciju društva, slobodu medija i vraćanje poverenja u institucije, izjavila je Aleksandra Jerkov, potpredsednica DS učestvujući u emisiji Novi dan, koja se emituje na N1.

Konstatovala je da predloženi model dijaloga nije naišao na prihvatanje svih relevantnih aktera na političkoj sceni što bitno utiče na ocenu o dometima. Ponovila je da Poslanički klub DS ostaje pri uverenju da se do demokratizacije Srbije, koja podrazumeva i ostvarivanje uslova za fer i slobodne izbore, može doći jedino u saradnji sa Evropskom unijom i kroz dijalog sa evropskim partnerima. I kao posebno važno istakla je razumevanje i saradnju sa evropskim institucijama i organizacijama koju DS brižljivo neguje i konstruktivno unapređuje.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE