lat

Ивана Ђинђић: Рева ипак „на удару" у среду


ПОДЕЛИТЕ:

И након вишедневних протеста за одбрану Реве, сутра ће се на седници Скупштине града Београда усвајати Предлог локалног плана управљања отпадом града Београда, којим је предвиђено да се одлагање и третман грађевинског отпада врши управо на Реви.

Изгледа да је власт опет понизила грађане када је након протеста обећала да ће Рева ипак бити заштићена, верујући да грађани неће сазнати за план док не буде прекасно," упозорила је Ивана Ђинђић, потпредседница Градског одбора Демократске странке Београд.

Како Стратешка процена утицаја локалног Плана управљања отпадом града Београда 2021 – 2030. године предвиђа да се за одлагање отпада користе само оне локације које су већ коришћене за те намене и до одређене мере деградиране, јасно је да су недавни покушаји да се Рева користи за одлагање грађевинског отпада само још једна у низу обмана владајуће политичке странке са циљем да се закони барем заобиђу, ако не и злоупотребе.

„Ми данас бранимо Ревy али и правo грађана да доносе одлуке, подсећамо на обавезу оних који су на власти да раде у интерeсу свих нас и поштују законе. Демократска странка инсистира на томе да инспекцијске службе обаве свој посао и открију коме припада одговорност за загађење подручја Реве, да се процесуирају одговорни и да се пропишу јасно дефинисани услови и критеријуми за локације нових депонија у Београду и целој Србији," закључује Ивана Ђинђић.

Информативна служба ДС Београд

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ