lat

И после Конрада – Конрад


ПОДЕЛИТЕ:

Други градови у Србији имају „само“ корону, а ми имамо и корону и „Конрада“, -  често се може чути у Ваљеву. Корона траје неколико месеци, а „Конрад“  четири године. Како ствари стоје, корона ће некако и проћи, али се од „Конрада“нећемо тако лако опростити. И тај „Конрад“ није само несрећни, и још увек актуелни,  неспособни и бахати градоначелник Ваљева, Слободан Гвозденовић. То је цео један систем неспособне власти,  који је у Ваљеву током пандемије сам себи наденуо то подсмешљиво, лапсус име.

За протекле четири године видели смо да „Конрад“ власт не уме да асфалтира улице, доведе бар једног инвеститора, реализује бар један пројекат без скандала и сумњивих радњи, троши народни новац на законит и смислен начин... Вређала је и ниподаштавала та власт све који би се усудили да поставе било какво питање о њеним непочинствима, а била снисходљива и неприметна при сусретима са својим страначким претпостављенима.

Онда је дошла пандемија коронавируса. И ствари су постале још горе. Иако се чинило да није могуће горе и бесмисленије водити један град.

Како је на челу града један лекар, очекивало се да ће се бар у ситуацији здравствене опасности боље снаћи. Али, показало се да је неспособан човек само неспособан човек. Па макар био и лекар. Своју неспособност показали су и људи из његово тима, тако да се о нашем граду у медијима говорило као о „српском Вухану“. Доносиле су се, и још увек се доносе, нелогичне одлуке за које се не зна да ли су „препоруке“ или „наредбе“. Новац прикупљен од донација ваљевских привредника, трошио се супротно намени коју су одредили сами дародавци.

Логично је било да владајућа странка пожури и да се након лажних избора (на којима је и у Ваљеву гласало мање од 50% бирача) што пре отараси људи, којих се и у кампањи поприлично стидела, и формира нову власт. Међутим, напредњацима је политичка комбинаторика далеко важнија од судбине једног града. Чека се, ваљда, одлука да ли ће, у недостатку праве опозиције у републичком и локалним парламентима, СПС морати да се жртвује за Вучићеву власт и глуми некакву опозицију.

У случају Ваљева, то значи наставак агоније коју чак ни „Егзит из Јовање“ , који је „Конрад“власт сулудо дозволила у сред пандемије, није могао да учини подношљивијом. Неко на Убу, или у Београду,очигледно не хаје за наш град. Или можда зна да ће и они који дођу после овог „Конрада“, бити ништа друго него нови „Конрад”. И зато им се и не жури.

И после „Конрада“ – „Конрад“.

Градски одбор ДС Ваљево

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ