ћир

GrO DS Zaječar uputio poziv gradonačelniku da hitno sazove sednicu Saveta za zdravlje


PODELITE:

Predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru uputili su gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću poziv da hitno preduzme mere u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i sazove u najskorijem roku sednicu Saveta za zdravlje i Štab za vanredne situacije. Cilj sednica odnosi se na preduzimanje neophodnih preventivnih mera zaštite stanovništva od moguće zaraze novim Korona virusom.

„Kao prvenstveno odgovorni ljudi i odbornici Skupštine grada Zaječara, pozivamo Vas da u najskorijem mogućem roku, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima gradonačelnika, hitno sazovete Savet za zdravlje grada Zaječara i Štab za vanredne situacije u cilju preduzimanja neophodnih preventivnih mera zaštite stanovništva od moguće zaraze novim Korona virusom.

Imajući u vidu da je do ovog trenutka u Republici Srbiji zabeleženo ukupno 24 potvrđenih slučajeva zaraženih ovim virusom, te da još uvek nisu jasne sve epidemiološke i kliničke karakteristike bolesti, preporučljivo je preduzimanje što hitnijih mera za suzbijanje epidemije, a prvenstveno preventivnih mera za sprečavanje ili ublažavanje prenošenja infekcije“, navodi se u saopštenju GrO Demokratske stranke zaječar.

Odbornici Skupštine grada Miloš Stojadinović, Dragana Rašić, Saša Jovanović i Borislava Tošić uputili su molbu gradonačelniku da u cilju preventivnog delovanja zaštiti zdravlje građana Zaječara i preduzme sledeće mere i preporuke:

Obezbeđivanje potrebnog broja dezinfekcionih sredstava i svih drugih potrebnih sredstava koje će u najskorijem mogućem roku gradske službe distribuirati u institucije, javna preduzeća, ustanove, javni prevoz, pošte, banke;

Što hitnije obaviti i koordinisati dezinfekciju dečijih vrtića, osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada;

Organizovati posebnu službu za nadzor nad izvršavanjem gore pomenutih mera;

Apelovati na građane da prilikom organizovanja privatnih događaja kao što su slave, svadbe, krštenja i slične manifestacije sa većim brojem ljudi, isti budu organizovani u skladu sa odlukom koja se odnosi na javne skupove;

Obaveštavati građane o izveštajima sa sednica i preporukama stručnjaka putem zvaničnog sajta grada, kao i drugih sredstava javnog informisanja;

Obaveštavanje građana koji imaju simptome koje izaziva koronavirus da se umesto odlaska u domove zdravlja ili bolnice, odmah obrate dežurnim epidemiolozima na neki od unapred određenih telefona;

Organizovati koordinaciju gradskih službi sa nadležnim zdravstvenim institucijama na teritoriji grada Zaječara

Razmotriti ovlašćenja iz Člana 105. stav 1. i 2. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji se odnose na obustavu rada obrazovnih institucija u našem gradu.

„Imajući u vidu činjenicu da su pojedine lokalne samouprave u Srbiji već preduzele odgovarajuće mere u vezi sa novonastalom situacijom, ovim putem Vam se obraćamo u najboljoj nameri, a u zajedničkom interesu da se svaka vrsta rizika svede na minimum“, zaključuje se u saopštenju.

Miloš Stojadinović, predsednik GO Demokratske stranke i odbornik u Skupštini grada Zaječara

Dragana Rašić, potpredsednica GrO Demokratske stranke i odbornik u Skupštini grada Zaječara

Saša Jovanović, odbornik u Skupštini grada Zaječara

Borislava Tošić, odbornik u Skupštini grada Zaječara

Izvor: zajecaronline.com

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE