lat

Говор Зорана Лутовца у Суботици (23.3.2022)


ПОДЕЛИТЕ:

Нисмо сви исти.

Исти су они који вам продају ту причу! Они су исти са онима које наводно критикују.

Они који говоре да су сви исти зову се релативизатори. Релативизатори производе више апатије, него они који нас ојадише својим лоповлуком, незнањем и бахатошћу. Јер трпање у исти кош здравих и трулих јабука за ефекат има да здраве јабуке пропадају, да се повећава број трулих јабука. Релативизатори убијају наду и хране страх.

Раздвојимо труле од здравих јабука, раздвојимо жито од кукоља! Изнесимо на чистац ко је ко и ко је за шта. Биће благотворно за све. Пробудиће се нада да је бољи живот стварно могућ. Уклонићемо страх уз помоћ којег владају најлошији међу нама.

Охлократија

Стари Грци су имали назив за владавину најгорих – звали су је охлократија.
Kод нас постоји владавина управо таквих. По квалитету људи који воде ову земљу овај анти-систем се може назвати управо тако -охлократија.
По начину на који се води ова земља овај анти-систем би се могао звати клептократија – владавина лоповлука.

Обећавам да ћемо то мењати из корена, да ћете о сопственом животу одлучивати сами. Нико неће смети више да се понаша као да је ваш господар. Они које бирате, морају да буду ваши чиновници. Ви сте њихов послодавац, а не они ваш. Ви њих треба да запошљавате, а не они вас!
Они који управљају државом, градом или општином дужни су да вам обезбеде једнаке могућности, праведне законе и добро управљање. Остало ће зависити од вас.

Гласање ногама

У стручној литератури постоји назив гласање ногама, којим се означава емиграција из економских Или политичких разлога. Људи у Србији не напуштају земљу само да би боље зарађивали, него зато што више не могу да живе у друштву неправде и зато масовно напуштају Србију. Позовите своје најближе, пријатеље, рођаке, колеге, комшије - да гласају главом, да им деца и унуци не би гласали ногама и одлазили у бели свет.

У релевантним истраживањима више од ¾ грађана каже да би отишло из Србије да живи на неком другом месту. И то нам много више говори о томе шта људи мисле о овој власти, него сви наводни налази о рејтинзима  и популарности Вучића.

Развој и напредна статистика

Ниједна напредна статистика не може да доведе у везу налаз о томе да би више од ¾ грађана Србије отишло из Србије - са убрзним развојем Србије.
Развијају се само приватни послови политичке касте око Александра Вучића. Развијају се само они огрезли у пљачки и криминалу. Тамо где нема мреже солидарности, развија се мрежа криминала.

Само солидарношћу можемо распарати ту мрежу који повезује криминал и политику!

Не може Србија бити развијена, ако само 12% људи у истраживању каже да од плате може покрити трошкове живота.

Не може бити Србија развијена, док су њени грађани сиромашни и гладни, голи и боси.

Не може Србија бити развијена ако пензионери масовно пију бенседине да би преспавали оброке, јер немају пара за више од једног оброка дневно. Таква Србија је по мери организованог криминала, а не по мери грађана Србије.

Само Србија у којој је човек на првом месту може да буде просперитетна. Сваки човек, а не један човек. Само из такве Србије се неће бежати.

Само задовољни радници, пољопривредници, мали и средњи предузетници могу да врате грађанима Србије наду да је бољи живот могућ. А то није тешко ако уредимо нашу земљу и ојачамо институције, донесемо праведне законе и сузбијемо криминал и корупцију.
Свима ће онда бити боље и имаћемо боље здравство, социјалну заштиту, образовање и културу.

Само променом из корена сачуваћемо Србију и њене грађане у њој.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ