lat

Госпавић: Лазаревац ће врло брзо остати без пијаће воде


ПОДЕЛИТЕ:

„Страх грађана да ће Лазаревац убрзо остати без пијаће воде итекако је оправдан. Општина Лазаревац мора под хитно да тражи алтернативно извориште воде и да обезбеди да постројења за пречишћавање раде пуним капацитетом, а не да чека да се проблем реши сам од себе. Већ су закаснили јер грађани трпе и сада, а никакве активности нису још ни започете – ни израда пројекта, организовање набавки или било која друга процедура која нас очекује како бисмо решили проблем водоснабдевања, али и реконструисали канализациону мрежу, изградили затворени фекални колектор и изградили постројење за прераду отпадних вода,“ упозорио је Игор Госпавић, председник извршног одбора Демократске странке Београд.

У Лазаревцу постоје два постројења за прераду воде, као и два изворишта која их снабдевају. Иако сама постројења имају довољан капацитет да прераде воду коју сви грађани Лазаревца скупо плаћају, капацитети изворишта су ипак ограничени. Последњи успешно избушен бунар избушен је 2012. године, а извесно је да ће један од извора бити прекопан у блиској будућности због резерви угља.

„Снабдеање грађана и привреде водом за пиће у Лазаревцу и Лајковцу већ годинама представља проблем, проблем који ескалира крајем пролећа и траје до средине јесени. Рестрикције воде су свакодневне, а многа домаћинства немају довољно јак притисак да напуне бојлере чак ни онда када воде наводно има. Локални представници режима Александра Вучића нису ни покушали да се баве решавањем проблема грађана, али зато лазаревачке демократе неће дозволити да грађани у тишини, без побуне, остану без воде за пиће. Ту смо да охрабримо грађане и да будемо БеДем,“ поручио је Игор Госпавић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ