lat

Госпавић: ДС је увек уз раднике, подршка захтевима синдиката ЈПКП Лазаревац


ПОДЕЛИТЕ:

„Пружамо безрезервну подршку свим захтевима и напорима синдиката у решавању дугогодишњих проблема ЈПКП Лазаревац који оптерећују и онемогућавају нормалан рад предузећа, а истовремено угрожавају егзистенцију свих радника предузећа и њихових породица,“ изјавио је Игор Госпавић, в.д. председника ОО ДС Лазаревац и члан Извршног одбора Демократске странке.

Два репрезентативна синдиката огласила су се поводом проблема и изузетно тешке ситуације у којој се налазе и предузеће и запослени, као и захтева да се хитно пронађу одговарајућа решења, који су упутили председнику ГО Лазаревац Бојану Стевићу, и том приликом затражила и подршку Демократске странке. Реч је о неуплаћеним порезима и доприносима у периоду од преко десет година, о дуговањима предузећа, корекцији зарада и примени колективног уговора и утврђивању и преузимању одговорности за (не)чињење које је раднике и предузеће и довело у овако тешку позицију.

"Демократска странка ће увек бити солидарна и на страни радника, подржавајући и заступајући њихове интересе. Годинама уназад смо упозоравали представнике власти на лошу пословну политику, недомаћинско руковођење и бахато трошење, што је данас предузећеЈПКП Лазаревац довело у готово безизлазну ситуацију.Синдикати и радници могу бити уверени у то да ће у Демократској странци увек имати солидарног, искреног и поузданог партнера, а искрено се надам да ћемо заједно успети да се изборимо за квалитетно, брзо и одрживо решење, како за ГО Лазаревац и наше комунално предузеће, тако и за саме раднике," закључио је Игор Госпавић.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ