lat

Гавриловић и Миливојевић уз грађане Обреновца, нови протести ако не буде грејања


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Општинског одбора Демократске странке Драган Гавриловић захвалио се свим суграђанкама и суграђанима који су и поред хладног времена синоћ дошли да подрже протест. Разлог за протест је врло једноставан, тврди Гавриловић, а то је актуелна енергетска ситуација.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

"Пре месец дана је човек иза ових зидина избацио лепу бајку, боље и од Андерсена и од браће Грим, да је ситуација у Електропривреди Србије сигурна, односно, да је све 100% обезбеђено што се тиче нашег топловода и грејне сезоне. Нажалост, када је пао први снег, доживели смо потпуни колапс јер немамо грејање, нисмо имали ни воде, а села по обреновачкој општини ни сада немају струје. Окупили смо се да дамо ултиматум господи иза ових зидина да нам до уторка до 18х обезбеде топлотну енергију за сва домаћинства на подручју Обреновца. Уколико се то не деси, тражимо да колективно поднесу оставке и директор ЈП Топловод, и директор ЕПС-а, и начелник општине. Њиховим лажима се једном мора стати на пут, зима је тек почела. Шта да очекујемо до њеног краја?" упитао је Драган Гавриловић.

Присутним демонстрантима се обратио и Срђан Миливојевић, председник Извршног одбора Демократске странке, и подсетио да је обавеза свих људи који се баве политиком да буду солидарни са својим грађанима.

"Да буду грађани који протестују. Овога тренутка видите неколико стотина грађана Обреновца који оправдано протестују зато што нема грејања. Мени је просто несхватљиво да у Обреновцу који има термоелектрану неко каже да неће бити грејања неколико дана зато што у термоелектрани нема угља и мазута. Просто је несхватљиво да град који 'спава' на угљу, који се налази само неколико десетина километара од Лазаревца и Kолубаре буде остављен у сред зиме, по оваквом снегу и оваквом невремену, без грејања," закључио је Срђан Миливојевић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ