lat

Дубљанин: СНС је сервис крупног и нелегалног капитала


ПОДЕЛИТЕ:

Шеф крагујевачког огранка Српске напредне странке Никола Дашић, направио је успелу шалу када је за локалне медије у Крагујевцу изјавио да његов шеф Александар Вучић неће дозволити да се СНС претвори у интересну групу попут Демократске странке.

Српска напредна странка је управо конгломерат интересних група које делују на локалном, регионалном или националном нивоу. Те групе међусобно су повезали новац, власт и патолошке амбиције оних којим је по њиховим способностима и људским квалитетима место на маргини друштва.

Таква параполитичка организација и њен вођа Александар Вучић никада не могу бити као Демократска странка, која је настала и опстала на идејама слободе, демократије и модернизације Србије и српског друштва.
За Србију би било добро да се Српска напредна странка угледа на Демократску странку. Несрећа наше земље је управо у томе што су се неограничене власти и моћи дочепале снаге које су сушта супротност вредностима за које се залаже наша странка. Штавише, СНС данас по свим битним обележјима и није политичка партија, већ сервис крупног и нелегалног капитала.

Једина функција Српске напредне странке данас је то да на изборима намакне гласове картелу кији је окупирао и отео државу Србију од њених грађана. Зато било каква изјашњавања и оцењивања унутар СНС-а државних функционера које су сами поставили и дали им моћ, није ништа друго него борба за што боље и уносније позиције унутар интересне групе, где они који су се замерили вођи буду брзо замењени другима али успостављени коруптивни систем функционише без прекида.

Историја Србије не памти тако добро на интересу организовану групу као што је СНС, и зато свако поређење са Демократском странком или било којом другом политичком организацијом у Србији, може се сматрати непримереним и увредљивим.

Очекујемо да ће праву оцену функционера и власти Српске напредне странке дати тек грађани Србије али на слободним и фер изборима за чије одржавање се Демократска странка бори и залаже.

Иван Дубљанин
Председник ГрО ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ