lat

ДС Зрењанин: Где је и шта ради тужилаштво?


ПОДЕЛИТЕ:

Да представници Српске напредне странке не говоре истину више и није вест јер је чињеница да се више нико и не сећа када су обећали и испунили било шта у задатом року, тако да нас нимало не чуди то што је градоначелник обећао да ће град преузети снабдевање водом и да ће Зрењанинци коначно почети да пију пречишћену воду коју годинама плаћају, а не добијају, а да се то није десило.

Додатно, није изненађујуће ни то што се нису огласили, већ се само надали да ће грађани Зрењанина заборавити шта је обећано на конференцији за медије у Градској кући, јер ни то није нешто што видимо по први пут.

Но, одборница демократа Алиса Коцкар сматра да се суочавамо и са проблемом друге врсте: „Градоначелник није ни први, ни последњи који је давао обећања која није испуњавао. Проблем је што ми немамо начин да то зауставимо.“

У овом тренутку не постоји политички механизам јер су представници Српске напредне странке само део гласачке машине, не слободномислећи људи који воле и боре се за свој град. Нажалост, не постоји ни независни механизам јер су с једне стране медији који су заробљени и већина још увек само преноси обећања власти као да их никада пре нисмо чули, без икаквог критичког осврта ни након 16 година. С друге стране су грађани који су презаузети другим проблемима на дневном нивоу, пуким преживљавањем, и који се не осећају довољно оснажено и солидарно да покрену побуну.

„Где је и шта ради тужилаштво? Где су људи којима је посао да поступе по поднетим кривичним пријавама којима се већ не зна ни број, а које су безбедно смештене у нечију фиоку? Зашто не зауставе ову фарсу и казне оне који су оштетити град и грађане и дубоко верују да могу да наставе по свом унедоглед?“ упитала је одборница.

Градски одбор Демократске странке у Зрењанину

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ