lat

ДС захтева утврђивање одговорности за пожар у РБ „Колубара“


ПОДЕЛИТЕ:

Производња и снабдевање грађана електричном енергијом још једном су доведени у питање због јучерашњег пожара у Рударском басену „Колубара“, пожара до ког никада није смело да дође и који би био спречен да је руководство РБ „Колубара“ одговорно обављало свој посао и бавило се организацијом производње уместо синдикалним размирицама.

Наиме, јуче поподне се у РБ „Колубара“ запалила трака на трачном транспортеру због дотрајале ролне, а застрашујући снимак који је сачињен на лицу места показао је колика је била озбиљност ситуације.

Више од половине електричне енергије у Србији произведе се од угља из РБ „Колубара“ и зато је од изразите важности да његово управљање што пре преузму стручни људи, који ће знати како да поставе приоритете и организују послове, а који ће, пре свега, радити у интересу грађана. Све док одлуке од највеће важности буду доносили они који немају ни знања, ни мотивације, већ само чланску карту Српске напредне странке и упитну диплому факултета, и РБ „Колубара“ и сви грађани суочаваће се са све већим проблемима, свесни да нигде и никада нису сигурни, док се све операције финансирају управо из њихових џепова, односно, из буџета.

Демократска странка инсистира на томе да се одговорност за још једну у низу хаварија у Рударском басену „Колубара“ не сведе на кажњавање радника, већ да се коначно стане на пут вишегодишњем лошем руковођењу РБ „Колубара“.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ